AVG per 25 mei, LIV berekeningen, bitcoins en schenking eigen woning

Online lezen  |  Printversie  |  Afmelden
Nieuwsbrief maart 2018
#3 - 29 maart 2018
Franchisegevers moeten deugdelijkheid prognose bewijzen!

Voor franchisenemers was het tot voor kort vaak een lastige opgave om concreet iets te kunnen doen tegen ondeugdelijke prognoses van de franchisegever. De nieuwe Wet Acquisitiefraude maakt het voor franchisenemers een stuk makkelijker om de franchisegever aansprakelijk te stellen en bijvoorbeeld een schadevergoeding te vorderen.
Lees meer
Mr. E. (Erhard) Koekoek
franchiseadvocaat bij BVD advocaten
Nieuwe privacywet (AVG) door Tweede Kamer aangenomen
Zoals verwacht heeft de Tweede Kamer de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming  aangenomen. De AVG vervangt dan de huidige privacywet Wet bescherming persoonsgegevens.
Lees meer
Voorlopige berekeningen LIV
Alle werkgevers hebben inmiddels de overzichten van het UWV ontvangen. Tot 1 mei 2018 is er de mogelijkheid om correcties over de loontijdvakken 2017 in te dienen.
Lees meer
Loondoorbetaling bij ziekte
Minister Koolmees van Sociale Zaken en werkgelegenheid heeft laten weten dat hij niet vasthoudt aan de maatregelen in het regeerakkoord voor verkorting loondoorbetalingsplicht bij ziekte.
Lees meer
Bitcoins: aangeven in box 3
De koersexplosie het afgelopen jaar heeft veel beleggers ongekende winsten gebracht. Daar wil de fiscus ook zijn deel van hebben.
Lees meer
Pas op voor de inlenersaansprakelijkheid
Als u als ondernemer personeel inleent van een andere werkgever, en die uitlener komt zijn fiscale verplichtingen niet na, dan kunt u als inlener aansprakelijk gesteld worden voor de loon- en omzetbelasting.
Lees meer
Afschrijvingsbeperking in de BV: regeren is vooruitzien
Per 1 januari 2019 wordt de bodemwaarde voor de afschrijving op panden in eigen gebruik ook gesteld op de WOZ-waarde. Ondernemers met een BV doen er verstandig aan om snel te gaan nadenken over een oplossing voor dat probleem.
Lees meer
Koop een studentenwoning, samen met uw kind!
Laat uw kind zelf het pand kopen en u verstrekt uw kind een lening ter financiering van de koopsom. De rente, die uw kind aan u betaalt, is bij hem of haar aftrekbaar als eigenwoningrente.
Lees meer
Studiekosten: in 2018 nog aftrekbaar
Het schrappen van de aftrek van studiekosten is een jaar opgeschort: studiekosten zijn dit jaar nog aftrekbaar.
Lees meer
Gefaseerde schenking eigen woning valt ook onder schenkingsvrijstelling
De hoge schenkingsvrijstelling voor een eigen woning kan ook in 2018 worden benut. Het maximaal vrijgestelde bedrag is dit jaar € 100.800.
Lees meer
Volg ons
t in
Contact
E-mail opties