Lees meer over de wijzigingen ontslagrecht en flexwerk... Online lezen  |  Printversie  |  Afmelden
Nieuwsbrief mei 2018
#4 - 9 mei 2018
Wijzigingen ontslagrecht en flexwerk
Minister Koolmees komt met wetswijziging. Meer werkenden moeten zekerheid krijgen, terwijl flexwerk mogelijk moet blijven. Welke mogelijke gevolgen heeft dit wetsvoorstel voor u?
Lees meerVerrekenen negatief verlofsaldo einde dienstverband
De kantonrechter van Rechtbank Limburg heeft geoordeeld dat een werkgever een wettelijke grond heeft om teveel opgenomen verlofuren te verreken bij het einde van het dienstverband.
Lees meer
Hypermarkt bij Steenwijk definitief

De vergunning voor de hypermarkt bij Steenwijk is na jaren procederen definitief. De Raad van State deed op 11 april hierover. Eén van de eerste hypermarkten van Nederland is daarmee mogelijk gemaakt. Het wachten is op de volgende initiatieven.
Lees meer
Jaco van den Brink
advocaat bij BVD advocatenLoon of eindheffingsloon?
De keuze tussen eindheffingsloon en loon van de werknemer moet uiterlijk worden gemaakt op het moment van vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. De Belastingdienst heeft een tekst gepubliceerd die voor een algemene aanwijzing van het eindheffingsloon in de werkkostenregeling kan worden gebruikt.
Lees meer
Niet elke lening is fiscaal onzakelijk
Een DGA die geld leent aan zijn BV of een Holding BV die geld uitleent aan de werkmaatschappij; ‘business as usual’ zult u denken. En als door slechte resultaten de lening niet terugbetaald kan worden, is het verlies vanzelfsprekend fiscaal aftrekbaar, zo is uw stelling. In veel gevallen denkt de belastinginspecteur daar echter anders over...
Lees meer
Kamer wil dat supers sneller betalen
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat supermarkten hun leveranciers sneller gaan betalen. Twee regeringspartijen hebben kamervragen gesteld over het onderwerp en D66 en GroenLinks willen de kwestie laten onderzoeken door kartelwaakhond ACM.
Lees meer
Volg ons
t in
Contact
E-mail opties