Wijzigingen in wetten en regelgevingen & meer Online lezen  |  Printversie  |  Afmelden
Nieuwsbrief januari 2018
#1 - 18 januari 2018
Vanaf 2018 vakantietoeslag over overwerkloon
Werkgevers moeten werknemers voor alle gewerkte uren ten minste het minimumloon betalen. Overwerk valt onder het wettelijke minimumloon, dus hierop moet ook vakantietoeslag betaald worden.
Lees meer
Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid vanaf 2019
Er staat een aantal aanpassingen in de Wet Werk en Zekerheid in de planning. Aanpassingen o.a. in het aantal tijdelijke arbeidsovereenkomsten, duur van de proeftijd en transitievergoeding.


Lees meer
Lage-inkomensvoordeel voor jeugd
De leeftijd van het reguliere wettelijke minimumloon is verlaagd van 23 jaar naar 22 jaar. Ook is het wettelijke minimumloon omhooggegaan. Voor de werkgever betekent dit meer loonkosten. Wel komt er een tegemoetkoming voor de werkgevers.
Lees meer
Veel ondernemers sluiten met de formulehouder een franchiseovereenkomst en een huurovereenkomst af. Maar wat als er een wanprestatie ontstaat? Welke rechten heeft de formulehouder op dat moment? Jan Eerbeek van BVD Advocaten vertelt in deze column wat retailers hiervan kunnen leren.
Lees meer
Mr. J. (Jan) Eerbeek
Advocaat bij BVD Advocaten

Wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen
Er is een nieuwe regelgeving omtrent trouwen per 1 januari 2018. Huwelijk op de planning staan voor dit jaar? Wat brengt deze verandering in de regelgeving met zich mee?
Lees meer

Ontmoet Marshoek op de SPAR voorjaarsbeurs
De SPAR voorjaarsbeurs komt er weer aan! 
Ook Marshoek zal van de partij zijn tijdens de voorjaarsbeurs! Wij nodigen u van harte uit voor een gratis advies voor het behalen van het beste rendement in de winkel. Nieuwsgierig hoe? Kom zeker even langs!
Lees meer
Honderden bedrijven geen goedkeurende verklaring
Veel bedrijven ontvingen geen goedgekeurde accountantsverklaring, omdat de interne beheersing niet op orde is. Maken MKB-bedrijven een financiële puinhoop van de verslagen?
Lees meer
Overige maatregelen 2018

Aanpassing in duur zwangerschaps-en bevallingsverlof, leeftijdsgrens no-riskpolis voor ouderen, leeftijdswensen in vacatures en de aanvullende WW-uitkering.
Lees meer
Minimumloon en AOW-leeftijd 1 januari 2018
Het bruto wettelijk minimumloon bedraagt per 1 januari 2018 voor 22 jaar en ouder:

De AOW-leeftijd is per 1 januari 2018 verhoogd naar 66 jaar.





Volg ons
t in
Contact
E-mail opties