2018 staat voor de deur, wat verandert er? Online lezen  |  Printversie  |  Afmelden
Nieuwsbrief december 2017
#11 - 18 december 2017
Is liegen over ziekte een reden voor ontslag?

Helaas komt het geregeld voor dat medewerkers zich ziek melden. Soms heeft u vast twijfels bij de juistheid van die ziekmelding. Is de persoon in kwestie echt ziek of liegt hij over zijn ziekte? Wanneer is ontslag mogelijk? Dico Bogerd van BVD advocaten vertelt wat u dan kunt doen.

Lees meer
Dico Bogerd
Retailadvocaat, gespecialiseerd in het arbeidsrecht



De meest vergelijkbare dienstbetrekking
De nieuwe gebruikelijk-loonregeling verplicht de directeur-grootaandeelhouder om zijn salaris uit de B.V. te vergelijken met (75%) van het loon uit ‘de meest vergelijkbare dienstbetrekking’. Voorkom problemen achteraf en zorg ervoor dat u als directeur-grootaandeelhouder de salarissen uit de persoonlijke B.V.'s op elkaar afstemt.
Lees meer
Nieuwe bepaling verplichting tijdig betalen salaris
Er is een nieuwe bepaling opgenomen in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Bij het niet voldoen aan deze bepaling kan er een boete worden opgelegd.
Lees meer
Wijzigingen per 1 januari 2018 
Per 1 januari zijn er wijzigingen omtrent het opvragen van een doelgroepverklaring door werkgevers en uitstel Lage-inkomensvoordeel.

Lees meer
<="" d="">

Cafetariaregeling meer- en overuren 2018
Een wijziging met betrekking tot de meer- en overuren zorgt ervoor dat in 2018 het niet meer mogelijk om extra uren in een cafatariastelsel in te zetten.
Lees meer
BTW van kassabonnen aftrekbaar?
Voor het terugvragen van BTW moet u in het bezit zijn van een factuur. Maar wat zijn de regels omtrent pintransacties en betalen per kas?
Lees meer
Uiteten op kosten van de zaak
Uiteten met een zakelijke relatie is vaak een goede manier om op een informele en ontspannen wijze zaken te doen. U kunt als ondernemer dit op kosten van de zaak doen. U dient echter rekening te houden met enkele administratieve regels. 
Lees meer

Volg ons
t in
Contact
E-mail opties