Lopen uw contracten gelijk aan uw franchisecontract? Online lezen  |  Printversie  |  Afmelden
November 2017
#10 - 23 november 2017
Privacywet AVG: Veiligheidsrisico's papieren data vaak onderschat
25 mei 2018 is het zover: de invoering van de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet heeft invloed op zowel digitale informatie als geprinte data en papieren documenten.  
Lees meer
Zakelijkheid is troef
De geld opname voor privé-uitgaven worden in rekeningcourant geboekt en zo loopt de schuld aan de B.V. steeds hoger op, soms tot forse bedragen.
Lees meer
Kritiek op verkorting plannen loondoorbetaling ziekte
Bij kleine werkgever is de maximale duur van de loondoorbetaling van twee naar één jaar teruggebracht. Vanuit diverse partijen zijn kritische opmerkingen gemaakt over deze plannen. 
Lees meer
Loonkostenvoordelen vervangen premiekortingen
De premiekorting jongeren verdwijnt en voor de korting werkgeverspremies voor oudere en arbeidsgehandicapte werknemers komt het loonkosten voordeel in de plaats. 
Lees meer
<="" d="">
Bij het starten van een franchise onderneming komt veel kijken en veel contracten worden afgesloten. Lopen uw contracten gelijk met uw franchisecontract? Lees de column van BVD Advocaten waarom dit zo belangrijk is. 
Lees meer
mr. C.T. (Cornelis) Klepper
Retailadvocaat franchise
BVD Advocaten
Legal Entity Identifier vanaf 1 januari 2018 verplicht
Financiële transacties kunnen vanaf 1 januari 2018 alleen uitgevoerd worden indien u in het bezit bent van een Legal Entity Identifier. Hierdoor zijn systeemrisico's en marktmisbruik eenvoudig en tijdig te herkennen. 
Lees meer
Aandeelhoudersovereenkomst voorkomt ellende bij conflict
Samen met een ander een bedrijf runnen in de vorm van een B.V.? Of bent u samen aandeelhouder? Dan is een aandeelhoudersovereenkomst een must. Opname van een exit regeling, overnamerechten en -verplichtingen bij overlijden en een financieringsregeling bij overname zijn essentieel.
Lees meer
Volg ons
t in
Contact
E-mail opties